diumenge, 29 de novembre del 2009

COSES D'INDIOS

La discreció no és la norma. A la India la gent és molt curiosa i volen satisfer la seva curiositat tant si com no. D'on ets i on vas i d'on vens. Quans anys tens i com et dius. Aquest senyor és un amic, el teu pare, novio o marit. I si no respons et persegueixen fins que aconsegueixen una resposta. De què treballes i si l'hotel és teu. Quan guanyes. A quin hotel estàs i quan has pagat per això o per allò. Normalment t'ho agafes rient i amb paciència, però a vegades la paciència costa una mica de mantenir. Per sort anem dos i sempre ataquen només a un dels dos. Així que a vegades sóc jo qui els ha de lidiar, i a vegades el papa. Però mai deixar de contestar, el que sigui, perquè crec que podrien acompanyar-nos tot el dia.
Retenir tampoc és norma. El meu avi ja deia que cosa dolenta fora del ventre... I la veritat que aquí no s'aplica la retenció de gasos, ni per dalt ni per baix. Una costum que el papa, si es queda molt de temps més aquí, igual s'emportarà cap a casa. No en sóc gaire partidària però ja m'hi he acostumat. Però a banda de no retenir gasos, tampoc retenen líquids, i qualsevol lloc és bo per deixar-los anar. Ah! Es passen el dia escupint una substància vermellosa a la que hi estan molt aficionats, tots, que em sembla que és digestiva però que els hi destrossa les dents.
Contestar? A la India és difícil fer una pregunta i obtenir una resposta que satisfaci els teus dubtes. La majoria de vegades et contestaran alguna cosa que no té res a veure, o molt poc, amb el que hagis pogut preguntar. També és molt important com formules la pregunta. Si preguntes per anar a, posem per exemple, tal ghat, preguntes: és per aquí? Et diran que si. Però si per anar al mateix lloc els hi preguntes, és per allà? També et diran que si. I és que em sembla que sempre et contesten el que vols sentir. Hem descobert doncs que les preguntes s'han de fer de manera que s'hagin d'implicar més en la resposta, que hagin de dir si per aquí o per allà. Però fins i tot així és difícil treure'n l'aigua clara. Evidenment que hi ha excepcions, però en general he vist que els indis no són uns cracks donant indicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada