dijous, 3 de desembre del 2009

ORCHHA

Abandonem Khajuraho al matí. Fa molta mandra perquè s'hi està molt bé, però sobretot perquè pensar que hem de tornar a fer el mateix camí que pel que vam venir... Però bueno, s'ha de tirar endavant, no ens podem quedar i ens posem en moviment. Hem de tornar cap a Jhansi, on agafarem el tren de nit cap a Varanasi, un dels llocs on em fa més il.lusió anar i que per això he volgut deixar pel final. Així que per aprofitar una mica més el dia, abans d'anar a agafar el tren decidim fer una parada per visitar Orchha.
Orchha queda a uns 18 quilòmetres de Jhansi, així que hi arribem al migdia plegats un altre cop. Però aquí et refàs ràpid. Orchha és un poblet molt petit i tranquil, a la riva del riu Betwa, i que fa que l'entorn i el paisatge siguin idílics. .
Orccha va ser la capital del regne dels Bundela al segle XVI, i d'aquella època d'esplendor encara se'n podern veure avui les restes dels seus palaus, en un estat de conservació bastant irregular però que permeten fer-se la idea del que devien ser. L'entrada als palaus costa 250 rupies i no les 30 que marcava la guia. Però és que sortir a la Lonely Planet és una publicitat immillorable, i una font d'ingressos i visitants difícils d'aconseguir d'una altra manera. I és que Orchha, que en teoria queda fora de les rutes turístiques convencionals, ja rep molts visitants, i això s'ha d'aprofitar. Amb l'entrada al Raja Mahal i al Jahangir Mahal (els dos principals ) també es pot entrar a Royal Chhatri, uns mausoleus, alguns en molt mal estat, on hi ha els cenotafis dels maharajás de la dinastia Bundela.
I bé, després de donar una volta pel poble i uns temples jainites que hi ha i que per no variar també són un punt de peregrinatge, cap a Jhansi, a sopar i fer una mica de temps per agafar el tren nocturn cap a Varanasi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada