divendres, 20 de novembre del 2009

PUSHKAR

Namaste un cop mes a tothom.
Avui ha tocat una bona matinada, despertador a les 5, rickshaw a les 5.30 i a agafar un altre tren que aixo no ha estat res. Avui nomes eren cinc hores i mitja fins arribar a Ajmer, on haviem d'agafar un taxi que ens portes a Pushkar. I dic nomes cinc hores i mitja perque aqui les distancies i els temps es relativitzen, i despres que el primer trajecte fos de quasi 20 hores, doncs ara sembla tot mes senzill.
Pushkar es una ciutat sagrada hindu i centre de peregrinatge hindu ( com no direu ). Explica un poema epic que Brahma va deixar caure un flor de lotus sobre la terra i d'alla va sorgir Pushkar. Aquest era un dels punts del viatge que esperava amb mes ganes i del que en tenia mes espectatives. Es un poble on es senzill orientar-te perque es tracta d'un llac rodejat de ghats i al voltant del quals hi ha els bazars i al voltant del qual ha anat creixent la poblacio.
Per fi un poble realment tranquil a la India. Perque si us vaig dir que Udaipur era tranquil, aixo es megatranquil. Aqui no hi ha ni taxis i fins i tot els guiris s'atreveixen a llogar motos per donar una volta. I es que no hi ha transit. Gens. Ni sona cap claxon. Un paradis, vaja.
Punt negatiu: el llac esta sec. Completament sec. Es veu que ja sol passar en epoques de sequera prolongada, i la veritat que quan us posi algunes fotos nomes veureu un gran descampat. Pero encara que sembla mentida i costi de creure aquests indios son molt previsors, i com que m'imagino que aixo haura passat varies vegades, hi ha unes quantes piscines a les vores d'alguns dels 52 ghats que es van omplint amb aigua del subsol. I es que aixo sembla que sigui completament necessari perque el show continui. Quin show? Doncs els dels peregrins que venen aqui per banyar-se en les aigues sagrades d'aquest llac. A la part superior dels ghats es pot caminar amb les sabates, pero si t'acostes una mica mes al llac t'has de treure les sabates. Cap problema, una costum molt sana. El fet que sigui un punt de peregrinatge important per als hindus fa que arreu es vegin un munt de sadus, uns ascetes o sants o il.luminats, com us vagi millor. Pero al costat de peregrins devots i sacerdots veritables, tambe n'hi ha que aprofiten que aqui arriba molt de turisme per treure't unes rupies fent una puja ( una oracio ) per la teva familia. Avui mateix un ha intentat que el papa es banyes en una de les piscines per purificar-lo.
Com que aixo es una ciutat sagrada un cartell ja informa als guiris que l'alcohol i les drogues estan prohibits, que les dones hem d'anar ben vestides i que no ser vegetaria esta prohibit. La prohibicio sembla que se la prenen en serio perque encara no he vist cap carta de restaurant on ofereixin alguna cosa de carn. Carn res de res, aixi que tocara seguir els preceptes hindus.
I Pushkar tambe es megafamos perque s'hi celebra un macrofestival del camell. No hi hem arribat per pocs dies, aquest any havia acabat a principis de novembre, pero pel que sembla es una cosa que no et pots perdre. Aixi que apunto Pushkar com un dels llocs on haig de tornar, quan es celebri la fira del camell i espero que el llac estigui ple. Es veu que en aquesta festa es fan transaccions de camells, i gent d'arreu de la India ve a comprar i vendre'ls. Hi ha subhastes i carreres de camells i es veu que es monta un sarau impressionant, on el camell quasi que esdeve secundari. Pushkar es un poble molt petit, uns 14.000 habitants, i durant les dues setmanes que dura el festival arriben aqui mes de 200.000 persones. No vull ni pensar on es deuen col.locar ni com deu quedar la ciutat. Quan ho vegi us ho explicare.
Aixo es tot per avui. Dema us explico alguna coseta mes de Pushkar. Fotos us en poso dema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada