dijous, 11 de novembre del 2010

DIA 2. ALAMUT

El segon dia ens llevem aviat perquè des de Teheran anem a la vall d'Alamut a veure els castells dels assassins. Torna a ploure. Sortim de la ciutat i el paisatge és gris i monòton, i continua caient el mateix plugim d'ahir. Però a mesura que ens acostem al nostre destí el paisatge va canviant. Anem pujant i ens endinsem entre les muntanyes d'Alborz. La imatge que tenim al davant és fantàstica, però a mesura que tirem amunt, amunt.... boira. I la boira, una boira molt densa, ens acompanyarà la resta del camí i al llarg de tot el dia.
Al llarg del segle XII es va escampar per aquestes muntanyes una xarxa de castells ben fortificats. Eren els seguidors de Hasan-e Sabbah, un líder espiritual islàmic d'una secta herètica. La majoria d'aquests castells van ser capturats el 1256 per Hualagu Khan, que havia forçat primer la rendició del líder espiritual de la secta. Només dos castells, van decidir lluitar, i gràcies a les seves posicions privilegiades i les reserves d'aigua que tenien, van poder resistir fins a disset anys.
Deixant de banda la història el paisatge l'intuim espectacular. El castell d'Alamut està al cim d'una muntanya escarpada amb unes vistes totals de les valls circundants. Però tot això ho deixem a la imaginació perquè la boira no ens deixa veure res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada