dijous, 19 de novembre del 2009

UDAIPUR

Namaste!
Continuem sense aprendre ni una paraula de hindi excepte la salutacio, pero anem cobrint etapes.
Ahir vam agafar el bus de Jodhpur a Udaipur. Set hores bastant llargues i incomodes i sobretot brutes i polsegoses. Pero ja es mes o menys el que es podia esperar o sigui que be. Per unes rupies mes es pot fer el mateix trajecte en classe sleeper. Han acondicionat els busos de manera que una part del passatge va en butaques normal i l'altre es pot fer en llitera. A tenir en compte si es preten fer el viatge de nit.
I finalment Udaipur, ciutat del Rajastan de la que en diuen que es la Venecia de la India. De canals no n'hi ha, pero se'n diu aixi perque la ciutat creix al voltant del llac Pichola, i prop n'hi ha un altre, el Fateh Sagar. El Pichola es el punt on sempre vas a parar quan dones voltes per aqui, i on es pot llogar una volta en barca pel llac. Udaipur es una de les ciutats sagrades pels hindus i un punt de peregrinatge per als fidels. A les vores del llac hi ha uns ghats on homes i dones venen a rentar-se i on les dones tambe hi renten la roba. Udaipur era tambe una ciutat important i com a tal tenia el seu maharaja que es va fer construir un gran palau a la vora del llac. Es veu que el palau d'Udaipur es el mes gran del Rajastan, tot i que ara nomes es pot visitar una part. L'altre l'han reconvertit en hotel de luxe.
Udaipur es la India pero aqui es respira un ambient diferent. Almenys la zona per dir-ho d'alguna manera turistica. Molt mes neta que la resta de la India, i bastant mes tranquil.la. Cert que tambe hi ha vaques i tifes de vaca i tot el que hem anat veient fins ara, pero es un lloc on et podries quedar una mica mes per descansar. Ah! A part de la fauna tipica que s'ha vist fins ara avui tambe hem vist un elefant, tot un senyor elefant, pasturant pel carrer. I tant ample. Tambe es veritat que hem fet una volta en rickshaw per una altra part d'Udaipur i la zona del seu mercat es mante en la linea del que hem anat veient fins el moment. Aqui estan molt flipats amb James Bond perque en el llac es van rodar unes escenes de la peli Octopussy, aixi que molts restaurants et passen a totes hores la pel.licula sencera continuament, i molts locals es diuen Octopussy View, Octopussy Palace, Octopussy el que sigui.
El del rickshaw ens ha portat fins a Ahar, on hi ha els cenotafis de tots els marajas i familia i nobles d'Udaipur. Semblava que no es podia entrar perque el recinte estava vallat i la porta tancada amb candau. Aqui no arriba la gent perque ni tant sols hi ha guixeta on comprar entrades. Pero se'ns ha acostat el guarda de seguretat i ens ha obert la porta i ens ha dit que ho podiem veure si li donavem 20 rupies. La veritat es que valia la pena. Suposo que el segurata no en te prou amb el que li deu pagar l'actual maraja per cuidar del cementiri i aixi es deu treure un sobresou. Pero aixo es la India i tothom fa el que pot per guanyar-se la vida.
I el papa triomfa entre els indios. Des que hem arribat no hi ha dia que no sentis "beautiful hair", o "nice hair, sir", i altres per l'estil. Si nomes hagues estat una vegada no en faria cas, pero es que es cada dia que li diuen. I no es que li facin la pilota per intentar-li vendre res, que va, fins i tot la gent que passa pel carrer li diu. Pero nomes els homes, clar. Un noi em va dir que portava el cabell semblant a un music famos de la India, pero no se pas qui. I avui ja ha sigut el moment culminant. Mentre estavem en aquest cementiri, se m'acosta el segurata i em pregunta que qui es aquest home, que si es model. I jo que li dic: model? I ell per fer-m'ho entendre em pregunta que si es una star, sing star o si toca la guitarra! L'haig de decebre dient-li que no. Al cap d'una estona m'ha preguntat que si el meu pare era aixi de fashion si la meva mare tambe ho era, si ella era una star. Per no trencar-li el cor una altra vegada li he dit que ma mare si que era veritablement beautiful. I ell: is she a star? Quan li he dit que si s'ha emocionat i m'ha preguntat si cantava. Li he dit que no, que era actriu. Li ha fet molta il.lusio i m'ha preguntat que quines pelis ha fet, i li he dit que spanish i belgium films. M'ha dit que quina llastima que no les pugui veure perque no les entendria. Al final, com que no entenia que el papa fos tant cool i la mama una actriu famosa, li he dit que el papa era un pintor famos i llavors ja li ha quadrat tot. O sigui mama, si vens a Udaipur, ets una actriu famosa. I pel que fa al papa jo em plantejaria de deixar-lo un temps a Bollywood, potser en trauriem alguna cosa de profit.
Be, aixo es tot pel moment. Dema al mati si que hem de matinar i molt perque el tren surt a les 6.15 cap a Ajmer. Pero aquest sera el seguent capitol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada