diumenge, 15 de novembre del 2009

DELHI-JAISALMER

Namaste.
Primera experiencia en un tren indi. I per ser la primera vegada comencem forts, amb un trajecte que finalment va durar 20 hores. Pero sorprenenment el tren va resultar ser prou comode i no es va fer llarg. L'estacio de Old Delhi es caotica i si es la primera vegada que has d'agafar el tren millor arribar amb temps, pero el taxista va ser molt amable i ens va ajudar.
Vint hores despres arribem a Jaisalmer, pero de moment no veiem res perque agafem una excursio d'una nit per anar en camell i passar la nit al desert el Thar. No es el desert del Sahara pero els camells son igual d'entretinguts.
Finalment, aquest mati hem arribat de veritat a Jaisalmer, i per sort l'hotel ja tenia una habitacio lliure i hem pogut entrar-hi en seguida. I dic sort perque despres de mes de 48 hores de no passar per la dutxa... En fi, que tornem a ser persones i ja hem pogut inspeccionar la ciutat.
Amb Jaisalmer comencem el recorregut pel Rajastan, un recorregut ambicios donades les distancies. Jaisalmer, prop de la frontera amb Pakistan, esta dominada per un fort impressionant que no deixa indiferent. Ciutat fundada el 1156 va prosperar rapidament per la seva posicio estrategica en les rutes comercials que unien India i Asia Central, i del seu passat esplendoros en donen fe les cases i mansions que es veuen ( tot i que cal tambe una mica d'imaginacio per fer-se'n a la idea ). Ara la ciutat viu del turisme. La fortalesa domina la ciutat i dins d'ella un munt de carrers i carrerons, amb temples, el palau del maraja i havelis.
Es nota que estem al desert. Fa una calor espantosa tot i que jo porto un costipat igual d'espantos. He gastat tots els paquets de Kleenex i no para de rajar-me el nas. L'hotel te una piscineta i hem decidit anar a remullar-nos, pero llastima que l'aigua estava molt freda i no vull que el refredat vagi a pitjor. El papa no portava banyador aixi que ha recuperat uns calcotets que ja anava a tirar a la basura per anar a la piscina.
Acabarem de veure tot aixo entre avui el vespre i dema al mati. Dema a la tarda segona sessio de tren indi; la seguent parada sera Jodphur.
Continuarem informant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada