diumenge, 6 de maig del 2012

EGIPTE III

Avui no tenia previst escriure res, però aprofito que acabem de d'arribar de les visites que hem fet aquest matí, i que no ens queda més remei que estar tirats aquí a l'hotel fins que surti el nostre tren cap al Cairo a les set de la tarda. Per sort, com ja vaig comentar ahir, aquí tenim una piscineta, que no us podeu imaginar com s'agraeix. 

Avui hem anat a la Vall dels Nobles (on enterraven els ministres i gent principal de l'entorn dels faraons), i al Ramesseum, un temple commemoratiu de Ramses II, i al temple de Medinat Habu, de Ramses III. Queden fora dels circuits que es fan habitualment, però han sigut una sorpresa molt agradable. Especialment el temple de Habu. Totalment recomanable. Probablement ja no us penjarem més fotos fins que arribem a l'oasi de Siwa, on allà si pensem que ens podrem relaxar. 

Aquests dies a Luxor ens ha acompanyat un guia, ja que tal i com vaig explicar ahir, aquí és millor agafar-te excursions organitzades per poder anar d'un lloc a un altre. No estem acostumats a fer-ho així, però crec que Egipte és un dels llocs on val la pena anar acompanyat d'un bon guia. En el nostre cas estic molt contenta, es tracta d'un egiptòleg que parla un anglès perfecte i ens ho ha explicat tot super bé. És clar que pots anar només amb un conductor i fer la visita pel teu compte, però crec que els llocs que hem vist sense guia se'ns han quedat una mica buits de contingut. Hi ha tant per veure i intentar comprendre, que si no estàs molt familiaritzat amb l'antic Egipte, no entens res, i només et pots quedar amb la imatge i la sensació, però sense cap significat. 

A més, el guia ens ha estat explicat força bé (o així m'ho ha semblat a mi) la situació política actual d'Egipte. Quan vam estar al Cairo ens vam passejar per la plaça Tahrir entre els acampats. Una mena de 15-M a l'egípcia ( tot i que en realitat seria més adequat parlar del 15-M com una versió espanyola i catalana de la plaça Tahrir). Completament segur al nostre parer tot i que ens van desaconsellar apropar-nos a Tahrir. En els darrers dies hem vist les notícies de canals internacionals amb morts i centenars de detinguts al Cairo, i sovint es parlava de Tahrir com el focus dels enfrontaments. Les imatges que veiem no ens   recordaven al Tahrir que vam veure, però segons les cadenes internacionals allò era Tahrir. No us ho creieu. No eren els manifestants de Tahrir, sinó la oposició dels musulmans radicals, sense gaire suport popular. Els de Tahrir sembla ser que continuen allà acampats tranquil.lament. Demà quan arribem al Cairo, tenim unes hores abans d'agafar el bus nocturn cap a Siwa, així que vull passar-m'hi per veure-ho amb els meus propis ulls. Ja us explicarem. I sobretot, em faria molta il.lusió poder treure la càmara de fotos allà i poder oferir-vos una imatge de Tahrir, però això em sembla que serà una mica més complicat. Veurem.

Deixem aquí de moment el blog fins que no arribem a Siwa d'aquí a un parell de dies. Però ara, abans de afrontar aquests dos dies de viatge i calor (ai, aquests 43 graus a l'ombra ens estan matant...) ens queden unes horetes de piscina. Anem a disfrutar-les!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada